بخش اقتصادی

وظایف و خدمات نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری

1-1 اخذ اطلاعات مورد نیاز از طرفهای خارجی با کمک نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور.
1-2 بهره گیری از خدمات بخش اقتصادی سفارتخانه های جمهوری اسلامی ایران جهت معرفی پروژه های سرمایه گذاری استان به طرفهای خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور.
1-3 تایید اسناد تجاری از قبیل صورتحساب، گواهی مبدا، گواهی بهداشت، اسناد بانکی و ...
1-4 معرفی ایرانیان خارج از کشور علاقمند به سرمایه گذاری در استان اصفهان در صورت درخواست آنان.
1-5 هماهنگی جهت صدور روادید ورود و یا تجاری برای بازرگانان، کارشناسان و متخصصان فنی موسسات بازرگانی و سرمایه گذاران خارجی با معرفی مرکز یا شرکای ایرانی آنها از طریق اداره کل کنسولی وزارت امور خارجه.
1-6 تسهیل در صدور روادید کثیره المسافر شش ماهه یا یکساله برای سرمایه گذاران خارجی از طریق سفارتخانه های کشور براساس آیئن نامه های مصوب.
2- صدور انواع روادید تجاری از طریق سامانه روادید الکترونیک وزارت امورخارجه 
2-1 روادید ورود و یا تجاری
این روادید برای مخصصین، شخصیتهای علمی، دانشگاهی و اقتصادی از جمله بازرگانان، سرمایه گذاران، مدیران، کارشناسان و متخصصان فنی شرکتها و موسسات بازرگانی، دولتی، خصوصی و... که به منظور مذاکرات تجاری، خرید و فروش کالا، امور فنی کارخانجات، تبادلات علمی و غیره قصد سفر به جمهوری اسلامی ایران را دارند، صادر میگردد. آنان می توانند در صورت ارائه دعوتنامه از سوی طرف تجاری خود در ایران(حقیقی و حقوقی) تقاضای روادید ورود تجاری نمایند. 

روادید سرمایه‌ گذاری (نوعI)

این روادید برای اتباع خارجی که قصد سرمایه گذاری در ایران را دارند، صادر می‌شود. درخواست‌کنندگان این روادید باید از سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران تاییدیه لازم را دریافت نمایند. درخواست‌کنندگان احتمالی عبارتند از:

تجار و سرمایه گذاران
قابل توجه:
- حضور شریک تجاری و یا دعوت کننده ایرانی هنگام ورود مسافر در مرز ورودی ضروری می باشد. 
- تمدید روادید مطابق قانین و مقررات در صلاحیت اداره کل امور اتباع خارجی نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی ایران است که در صورت موافقت تنها در داخل کشور قابل طرح و اقدام است .

شایان ذکر است در حال حاضر کلیه درخواستها جهت صدور روادید از طریق سامانه روادید الکترونیک وزارت امور خارجه صورت می گیرد.

معرفی اصفهان:

 اصفهان با مساحت یکصد و هفت هزار کیلومتر مربع و جمعیت بیش از 5 میلیون نفر، یکی از استانهای پهناور و سومین استان پرجمعیت ایران است. این استان در مرکز ایران و در شاه راه مواصلاتی کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب قرار داشته و از موقعیت بی نظیر جهت بازرگانی داخلی و خارجی برخوردار است. دسترسی کامل به بازار 80 میلیون نفری داخل کشور و صادرات به بازار 006 میلیونی کشورهای همسایه، یکی از مهمترین مزیت های سرمایه گذاری در این استان است. قرار گرفتن استان در مسیر کریدور بین المللی حمل و نقل و مرکز تقسیم راه های زمینی و ریلی کشور بین آب های گرم خلیج فارس، آسیای میانه و اروپای شرقی، وجود بخش خصوصی کارآمد جهت سرمایه گذاری و اجرای طرح های حمل و نقل، برخورداری از سه فرودگاه داخلی و بین المللی، بهره مندی از بندر خشک و همچنین کارگو ترمینال به همراه احداث نمایشگاه بزرگ بین المللی اصفهان از دیگر مزیت های این استان پهناور است. علاوه بر این، وجود بازارهای سنتی بزرگ جهت عرضه صنایع دستی و محصولات فرهنگی ارزشمند هنرمندان این استان به همراه مراکز خرید بزرگ و مدرنی مانند سیتی سنتر اصفهان، ظرفیت بسیار مناسبی برای تجارت در این استان فراهم نموده است. استان اصفهان به واسطه دسترسی به خطوط و ایستگاه های اصلی حمل و نقل ریلی، برخورداری از حدود 3000 واگن حمل بار و مسافر و جا به جایی بالغ بر 50 میلیون تن بار، رتبه نخست کشور در حمل بار و رتبه دوم حمل مسافر در کشور را کسب نموده است.

 

 

صنعت:

 اصفهان با برخورداری از 69 شهرک صنعتی فعال واشتغال حدود 263 هزار نفردر بیش از 8 هزارواحد صنعتی ودر اختیار داشتن حدود 11 درصد ازسهم صنعت کشور، صنعتی ترین استان ایران به شمار میرود. صنایع پتروشیمی و فرآورده های نفتی، نساجی، آهن وفولاد، سیمان، محصوالت شیمی آلی، کاشی و سرامیک، قطعه سازی، صنایع غذایی،سنگ، الستیک ،صنایع پیشرفته ودانش بنیان و... از جمله مهمترین صنایع این استان است که علاوه برتامین نیازهای داخلی، از ظرفیت های صادراتی قابل توجهی نیز برخوردار است.

کشاورزی استان :

اصفهان با بهره جویی از 568 هزار هکتار اراضی قابل کشت، 2/2 درصد از مساحت اراضی کشاورزی کشور را دارا میباشد و با دارا بودن حدود 54/4 درصد از سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور، با داشتن رتبه نخست تولید شیر، مجموع محصولات دامی پروتئینی، ماهیان زینتی، بوقلمون، پیاز نشایی و نهال شناسه دار،رتبه دوم تولید مرغ ، شترمرغ، تخم مرغ، گلرنگ، گل محمدی، خربزه و سایر محصولات جالیزی و رتبه سوم تولید عسل، سیب درختی و سیب زمینی، سبزیجات گلخانه ای، گل محمدی و قارچ، از قطب های کشاورزی ایران است.

معدن:

 استان اصفهان حائز رتبه سوم تعداد معادن فعال کشور میباشد و با دارا بودن 40 نوع ماده معدنی رتبه دوم ذخایر قطعی مواد معدنی درکشور را کسب کرده است. اولین معدن و کارخانه تولید طلای کشور، بزرگترین ذخیره مرمریت و تراورتن، اولین تولیدکننده و سومین ذخیره سرب و روی و همچنین معرفی 75 محدوده امید بخش سنگ ها و کانی های قیمتی و نیمه قیمتی از امتیازات این استان در زمینه معادن است. همچنین استان اصفهان با سهمی بالغ بر 40 درصد تولید و فرآوری سنگ تزئینی و نما، قطب اصلی تولید و فرآوری سنگ کشور محسوب می گردد.

مراکز علمی و نیروی انسانی جوان و تحصیل کرده

دانشگاههای استان اصفهان:

 استان اصفهان دارای 168 مرکز علمی و دانشگاهی است. بیش از 210 هزار دانشجو در این مراکز مشغول تحصیل هستند که بیش از 11000 نفر آن ها در مقطع دکترا مشغول به تحصیل هستند. علاوه بر این، دانشگاه ها و مراکز علمی و آموزشی این استان از نظر کیفیت، رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده اند و دو دانشگاه بزرگ این استان به نام های دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان از مراکز معتبر علمی بین المللی بوده که هر ساله پذیرای دانشجویان زیادی از کشورهای مختلف می باشد. همچنین وجود بزرگترین و مجهزترین پارک علم و فناوری ایران در شهر اصفهان با نام شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان پل ارتباطی میان صنعت و دانشگاه، سبب توسعه و ترویج اقتصاد دانش بنیان دراین استان شده است که حضور بیش از 500 شرکت دانش بنیان فعال در زمینه تکنولوژی های پیشرفته در این شهرک، سبب ایجاد بیش از 7000 نفر شغل برای فارغ التحصیلان دانشگاهها شده است. جمعیت جوان و تحصیلکرده اصفهان با پشتوانه روحیه بالای کسب و کار در این شهر، از دیگر مزیت های سرمایه گذاری در این استان است.

 

 

تجارت خارجی استان:

 استان اصفهان از نظر صادرات و واردات کالا همواره یکی از بالاترین رتبه های کشوری را در اختیار داشته که بی شک علت اصلی آن، ساختار اقتصادی و کسب و کار این استان است. مهم ترین کالاهای صادراتی استان اصفهان عبارتند از: چدن، آهن و فولاد- سوختهای معدنی، روغن های معدنی و محصولات حاصل از تقطیرآن ها- فرش و سایرکفپوش ها  محصولات شیمیایی آلی - محصوالت لبنی، عسل و تخم مرغ-مواد پالستیکی و اشیای ساخته شده از آن- مصنوعات از سنگ گچ، سیمان و پنبه نسوز- مصنوعات از چدن و آهن و فولاد  روی و مصنوعات از روی- سنگ فلز جوش و خاکستر آن -فرآورده غالت-سبزی ها

مهمترین اقلام وارداتی این استان شامل:

 ماشین آلات مکانیکی- ماشین آلات برقی و پخش صوت و تصویر -چدن،آهن و فولاد- محصوالت گوناگون صنایع شیمیایی- الیاف سنتتیک-مواد پالستیکی -محصولات سرامیکی- مصنوعات از سنگ، گچ و سیمان -محصولات شیمیایی آلی- قطعات منفصله خودرو

اتاق بازرگانی اصفهان:

 اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با بیش از 3000 عضو، در حال ارائه خدمات مستمر به اعضاء و فعالین اقتصادی استان اصفهان میباشد که البته این نهاد در قالب تحقق رسالت های اجتماعی خویش به عموم شهروندان نیز خدمات متعددی ارائه میدهد.

تلاش برای پیگیری مشکلات فعالین اقتصادی در حوزه های مختلف، انجام چانه زنی های الزام با دستگاه های اجرایی و سازمان های دولتی به منظور رفع مشکلات اعضاء؛ پذیرش یا اعزام هیات های تجاری از یا به کشورهای مختلف، بازار یابی بین الملل، تحقیقات و تحلیل بازارهای بین المللی، برگزاری رویدادهای تجاری، نمایشگاهی و کنفرانس های بین المللی، برقراری و حفظ ارتباط با افراد، ارگان ها و موسسات خارج از کشور، ارائه خدمات مختلف جهت حضور در رویدادهای بین المللی. هماهنگی جهت ایجاد شبکه های ملی و بین المللی ارائه مشاوره به قوای سه گانه جهت تصویب قوانین تسهیل کننده فضای کسب و کار یا اصلاح قوانین موجود، ایجاد مراکز رشد صادرات، تجارت الکترونیک و کارآفرینی، ایجاد کمیسیون ها، تشکل ها و انجمنهای اقتصادی، برگزاری دوره های آموزشی مختلف جهت توانمندسازی مدیران و کارکنان شرکت ها و پرورش نیروی انسانی مناسب برای شرکت ها، حمایت از ایجاد و توسعه شرکت های مدیریت صادرات، حل اختلاف میان فعالین اقتصادی از طریق میانجیگری و داوری، ارائه خدمات حقوقی وتسهیل پیگیری دعاوی، ارتباط موثربا نمایشگاه ها، مراکزآموزشی وپژوهشی و همچنین سازماندهی برگزاری نمایشگاههای داخلی، ارائه مشاوره مورد نیاز در حوزه های مختلف به اعضاء و فعالین اقتصادی، ارتباط موثر با تشکل های محلی وتعامل سازنده باآنها و همچنین ارائه خدمات به گروه های مختلف کسب و کار، شوراها و تشکل های جوانان، نمایندگی از فعالین اقتصادی عضو در بیان مشکلات و معضلات آن ها در شورای گفت و گو، دعوت و میزبانی از شخصیت های مهم سیاسی، اقتصادی واجتماعی، شکل دادن کمیسیون های تخصصی و طرح دیدگاه ها و مشکلات اعضا در مورد مسائل کلیدی کسب و کار به همراه صدور گواهی مبدأ، تأییدیه های مورد درخواست، گواهی امضاء و گواهی کارنه ATA و کارنه TIR بخشی از خدمات اتاق اصفهان به اعضاء و فعاالن اقتصادی استان است.